Tämä yksinkertainen keitto maustetaan ehkä hieman epätavallisemmilla mausteilla. Mausteet tekevät kurpitsasta paahteisen aromikkaan. Garam masala on intialainen mausteseos, mutta voit sen puutteessa lisätä erillisenä juustokuminaa, korianteria, kardemummaa, neilikkaa ja kanelia, halutessasi myös jotain tulista. Misokeittoaines on kätevä keittojen maustaja ja jodin lähde, kun käytetään meri- ja vuorisuolaa, joihin jodia ei lisätä. Oluthiivajauhe on B-vitamiinipitoinen, vähän pähkinämäisen makuinen rouhe, joka kannattaa lisätä vasta lautaselle, etteivät vitamiinit tuhoudu.
Perinteisen sosekeiton sijaan painelin kypsät kurpitsapalat silpuksi perunasurvimella, joten keitossa on vähän suutuntumaakin.
Yksi myskikurpitsa
sipuli
valkosipuli
oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä
1 tl garam masalaa
misokeittoainesta
¼-pala Koskenlaskija-juustoa
suolaa
oluthiivajauhetta
sitruunamehua
Kuori myskikurpitsa reilusti, ettei pintaan jää vaaleita kohtia. Poista siemenet ja paloittele kuutioiksi. Pilko sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää kurkuma ja garam masala ja paahda. Lisää kurpitsapalat ja kääntele hetki, lisää vettä niin että kasvikset peittyvät kunnolla. Lisää misokeittoaines ja anna kurpitsojen kypsyä kevyesti kiehuvassa liemessä. Lisää juusto ja sitruunamehu, suolaa makusi mukaan. Painele perunasurvimella kurpitsapalat rikki. Lautaselle voi lisätä oluthiivajauhetta antamaan makua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.