Tämä yksinkertainen keitto maustetaan ehkä hieman epätavallisemmilla mausteilla. Mausteet tekevät kurpitsasta paahteisen aromikkaan. Garam masala on intialainen mausteseos, mutta voit sen puutteessa lisätä erillisenä juustokuminaa, korianteria, kardemummaa, neilikkaa ja kanelia, halutessasi myös jotain tulista. Misokeittoaines on kätevä keittojen maustaja ja jodin lähde, kun käytetään meri- ja vuorisuolaa, joihin jodia ei lisätä. Oluthiivajauhe on B-vitamiinipitoinen, vähän pähkinämäisen makuinen rouhe, joka kannattaa lisätä vasta lautaselle, etteivät vitamiinit tuhoudu.

Perinteisen sosekeiton sijaan painelin kypsät kurpitsapalat silpuksi perunasurvimella, joten keitossa on vähän suutuntumaakin.

IMGP7165.jpg


Yksi myskikurpitsa

sipuli

valkosipuli

oliiviöljyä

1 tl kurkumaa

mustapippuria myllystä

1 tl garam masalaa

misokeittoainesta

¼-pala Koskenlaskija-juustoa

suolaa

oluthiivajauhetta

sitruunamehua


Kuori myskikurpitsa reilusti, ettei pintaan jää vaaleita kohtia. Poista siemenet ja paloittele kuutioiksi. Pilko sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää kurkuma ja garam masala ja paahda. Lisää kurpitsapalat ja kääntele hetki, lisää vettä niin että kasvikset peittyvät kunnolla. Lisää misokeittoaines ja anna kurpitsojen kypsyä kevyesti kiehuvassa liemessä. Lisää juusto ja sitruunamehu, suolaa makusi mukaan. Painele perunasurvimella kurpitsapalat rikki. Lautaselle voi lisätä oluthiivajauhetta antamaan makua.

IMGP7181.jpg