IMGP7274.jpg

Asioin pitkästä aikaa pakasteosastolla, ja löysin kouluruokalistoilta bongaamiani quorn-kuutioita. Nämä ovat minulle ennestään tuntemattomia lihan korvikevalmisteita, joten otin kokeiluun. Pakasteen kasvispihvi- pyörykkä- ja muu soijapainotteinen korvikevalikoima näytti laajentuneen merkittävästi! Ei tästä kauan ole, kun valikoimassa oli oikeastaan vain Hälsans Kökin pyöryköitä ja soijanakkeja. Blogin aloittamisen jälkeen oman keittiön raaka-aineet ovat olleet nyt tehokkaammin käytössä, ja nyt tuli vilkaistua tuokin osasto ihan mielenkiinnosta.

Quornia maistaessa tuli ensimmäisenä mieleen kana tai juusto. Quorn on sieniproteiinia, jossa on sideaineena kananmunaa. Tuntui ainakin minun makuun tosi tuhdille, hyvin lihamaiselle, joten tämän ohjeen lettuja riitti yksi rulla, toisen letun maistelin paistovaiheessa sellaisenaan.

Toinen tämän reseptin mainitsemisen arvoinen ainesosa on Heikkilän tilan Veeran valkosipuli -yrttiseos, joka on oikeasti dippijauhe, mutta minusta aivan mahtava mauste melkein missä tahansa ruuassa. Koska siinä on valkosipulia, sillä säästää sipulin pilkkomisen vaivan. Nyt on myös hyvä aika käyttää viime kesältä kaapin perukoille jääneet viherjauheet, jos sellaisia tuli viime kesänä tehtyä, sillä aivan tuota pikaa alkaa maasta puskea uudet tuoreet villivihannekset.

IMGP7281.jpg

3 kananmunaa

2 dl maitoa tai muuta nestettä

3 rkl ruisjauhoja

3 rkl hiivaleipäjauhoja

1 raastettu porkkana

viherjauhetta, esim. vuohenputki

veeran valkosipulimaustetta

kirveliä

suolaa

loraus öljyä

 

Täyte:

pätkä purjoa

quorn-kuutioita

kolmannes parsakaalia

suolaa

pippuria

vaaleaa balsamicoa

 

liraus ruokakermaa

 

Valmista lettutaikina vatkaamalla munat, maito ja jauhot sekaisin. Lisää muut ainekset. Jätä tekeytymään. Paista sillä aikaa pilkotut täytteen ainekset pannulla, lorauta etikka kuuman ruuan joukkoon, viimeistele mausteilla ja ruokakermalla. Siirrä täyte pois pannulta ja paista letut öljyssä. Tästä annoksesta tuli ehkä viisi-kuusi lettua. Rullaa täyteet letun sisälle ruokailuvaiheessa.