Juhannuksen mökkireissulle tein etukäteen lisukkeita, jotta kaikkea ei tarvitse aloittaa mökkilomalla ihan alusta. Kevyet kasvisjutut kuuluvat mielestäni keskikesän juhlapöytään, vaikka tänä vuonna kasvu taitaa olla myöhässä viileän alkukesän vuoksi. Perunaa, porkkanaa, hernettä, retiisiä ja naurista ainakin sai jo kotimaisina.
Ohjeet otin ihanasta Härkäpapua sarvista -kirjasta ja muokkasin jonkin verran. Tähän lähi- ja kausiruokaa käsittelevään teokseen on pakko palata vielä uudestaan, mutta tässä vähän makupaloja kirjan resepteistä.
Marinoidut kesäkasvikset
Parsakaali
2 kesäporkkanaa
puolikas iso kesäkurpitsa
puolikas punainen paprika
kesänaurista tai kyssäkaalia
marinadi:
tuoretta timjamia
kourallinen basilikaa
(rakuunaa)
suolaa
pippuria
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vaaleaa balsamicoa tai omenaviinietikkaa
valkosipulia hienonnettuna
Pilko parsakaali ja porkkanat mieleiseesi muotoon. Höyrytä rapeaksi. Pilko muut kasvikset haluttuun muotoon ja yhdistä kasvikset. Sekoita marinadin ainekset riivittyjen timjaminoksien ja hakatun basilikan ja mahdollisten muiden yrttien kanssa. Lisää marinadi kasviksiin ja anna maustua vähintään tunti, mieluummin seuraavaan päivään.
Perunasalaatti uusista perunoista
1 kg uusia perunoita
nippu retiisejä
vajaa litra herneitä perattuna
kesäsipulia
runsaasti yrttejä: basilikaa ja rucolaa tai esim. villiyrttejä
vajaa desi kylmäpuristettua öljyä
suolaa
Keitä perunat kypsiksi.Siivuta jäähtyneet perunat ja lisää vähän keitinlientä joukkoon. Siivuta retiisit, pilko sipuli varsineen ja silppua yrtit. Sekoita kaikki ainekset öljyn kanssa. Tarjoillaan kylmänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.