Tyttäreni on siinä kohtaa ihan tyypillinen lapsi, että ruuaksi hän toivoo usein makaronia. Tämä resepti on monen äidin tyypillinen kasvispiilo, erityisesti porkkanaraaste sujahtaa perinteisiin jauheliharuokiin täysin näkymättömiin. Itse teen niin ruskean kuin tomaattisenkin ”jauhelihakastikkeen” tummasta soijarouheesta, mutta tämän piilon voi valmistaa jauhelihaversiona, jolloin se saattaa kelvata nirsommallekin nirsoilijalle. Tärkeää on saada kasvikset mahdollisimman pieneksi. Makua ylimääräiset lisäkkeet toki antavat, mutta ehkä makuihin tottuminenkin on helpompi aloittaa tämän tutun perusruuan kautta.


öljyä

valkosipulin kynsi

sipuli

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai muita rapeita kuivasieniä

kourallinen auringonkukansiemeniä

pätkä kesäkurpitsaa raastettuna tai pikkuisina kuutioina

1 tl paprikajauhetta

1 tl jauhettua inkivääriä

sopivasti soijarouhetta ja soijakastiketta / jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia ja vettä

persiljaa

suolaa

kasvisliemijauhetta


oluthiivajauhetta tarjoiluun


lisänä keitetty pasta


Laita pasta kiehumaan. Lisää paistinpannulle kuumaan öljyyn kourassa murskatut sienet sekä siemenet. Anna paahtua hetki ja lisää hienonnetut sipulit. Kuullota sipuleista tuoksu esiin ja lisää raastetut kasvikset ja kuivamausteet.

IMGP7485.jpgBolognesekastikkeen ylimääräinen sisältö ennen piilottamista.

Lisää vedessä ja soijakastikkeessa hetken liotettu soijarouhe tai esipaistettu jauheliha ja öljyä tarvittaessa. Seuraavaksi lisää tomaattimurska ja lisää nestettä sen verran, että kastikkeella on varaa keittyä hieman kokoon. Suolaa, persiljoi ja lisää kasvisliemijauhetta maun mukaan. Tarjoile pastan kanssa. Kun annos on lautasella, ripottele sekaan vielä oluthiivajauhe, joka antaa vähän juustoisen ja pehmeän vivahteen tomaattiseen happamuuteen.

IMGP7489.jpg