Tyttäreni on siinä kohtaa ihan tyypillinen lapsi, että ruuaksi hän toivoo usein makaronia. Tämä resepti on monen äidin tyypillinen kasvispiilo, erityisesti porkkanaraaste sujahtaa perinteisiin jauheliharuokiin täysin näkymättömiin. Itse teen niin ruskean kuin tomaattisenkin ”jauhelihakastikkeen” tummasta soijarouheesta, mutta tämän piilon voi valmistaa jauhelihaversiona, jolloin se saattaa kelvata nirsommallekin nirsoilijalle. Tärkeää on saada kasvikset mahdollisimman pieneksi. Makua ylimääräiset lisäkkeet toki antavat, mutta ehkä makuihin tottuminenkin on helpompi aloittaa tämän tutun perusruuan kautta.
öljyä
valkosipulin kynsi
sipuli
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai muita rapeita kuivasieniä
kourallinen auringonkukansiemeniä
pätkä kesäkurpitsaa raastettuna tai pikkuisina kuutioina
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
sopivasti soijarouhetta ja soijakastiketta / jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia ja vettä
persiljaa
suolaa
kasvisliemijauhetta
oluthiivajauhetta tarjoiluun
lisänä keitetty pasta
Laita pasta kiehumaan. Lisää paistinpannulle kuumaan öljyyn kourassa murskatut sienet sekä siemenet. Anna paahtua hetki ja lisää hienonnetut sipulit. Kuullota sipuleista tuoksu esiin ja lisää raastetut kasvikset ja kuivamausteet.
Bolognesekastikkeen ylimääräinen sisältö ennen piilottamista.
Lisää vedessä ja soijakastikkeessa hetken liotettu soijarouhe tai esipaistettu jauheliha ja öljyä tarvittaessa. Seuraavaksi lisää tomaattimurska ja lisää nestettä sen verran, että kastikkeella on varaa keittyä hieman kokoon. Suolaa, persiljoi ja lisää kasvisliemijauhetta maun mukaan. Tarjoile pastan kanssa. Kun annos on lautasella, ripottele sekaan vielä oluthiivajauhe, joka antaa vähän juustoisen ja pehmeän vivahteen tomaattiseen happamuuteen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.