Tämän voi kirjoittaa tietenkin myös Hullun nopea pasta-kesäkeitto :D. Tämän mitä sitä nyt taas ruuaksi tekisi -keiton keksin jo opiskeluaikana, tosin silloin vihannekset olivat pakasteita ja liemi jotain vegaanista. Sipulia ei tarvita, jos laitat veeran valkosipulia tai valkosipulijauhetta, mutta toki voit myös aloittaa vähän vähemmän nopean keiton sipulien pilkkomisella ja kuullottamisella, jonka jälkeen vasta keität joukkoon pastat jne.

IMGP7471.jpg

pastaa tai makaronia

kesävihanneksia esim. porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, hernettä

1/3 pkt mustaa koskenlaskijajuustoa

veeran valkosipuli -jauhetta

kasvisliemijauhetta

4 suurta lehteä lipstikkaa

ruohosipulia

persiljaa

musta- ja valkopippuria myllystä

sopivasti suolaa

 

Laita pastavesi kiehumaan ja paloittele vihannekset pieniksi palasiksi ja nupuiksi. Lisää pasta kiehumaan, hetken päästä vihannekset, ja jos viitsit erotella, parsakaali hetkeä myöhemmin. Lisää kasvisliemijauhe ja veeran valkosipuli. Silppua lipstikka ja lisää keittoon. Kun pasta ja vihannekset ovat kypsät, sulata juusto joukkoon ja lisää mahdolliset herneet tässä vaiheessa, mausta ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla ja koristele lautaselle persiljalla.