Tyrnimarja vetää pakkoliikkeen kasvoille kirpeydellään. Maku on kuitenkin aivan ihastuttava, kun sen tömäkkyyttä tasapainottaa juuri sopivasti makeudella tai muulla maulla. Mangosatoa on jo kaupoissa, ja tämä väriltään yhtä tyrmäävän keltainen, mausteinen hedelmä sopikin täydellisesti oranssinkeltaisen supermarjan kanssa. Sose ei kaivannut edes mehua jatkeeksi, mutta jos haluat pidentää juomaa, aromikas omenamehu soipinee lantringiksi.

IMGP7528.jpg

Tyrni-mango-fruitie

2,5 dl tuoreita tyrnimarjoja

1 mango

(1 rkl sokeroitua tyrnihilloa tai ihan vähän jotakin makeutusta, ei välttämätön)

(omenatuoremehua)

 

Blendaa niin kauan, että tyrnin siemenet rikkoontuvat riittävästi.

 

Tyrnin terveysvaikutuksia on tutkittu paljon. Se sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja sekä karotenoidia, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Sekä hedelmäliha että siemenet sisältävät rasvahappoja, jotka ovat hyödyllisiä iholle ja limakalvoille, sydämelle ja verisuonille. Tyrnin sanotaan tehoavan vatsahaavaan ja nopeuttavan haavojen paranemista muutenkin. Linolihappo, alfalinoleenihappo ja palmitoleenihappo erottuvat mehun pinnalle. Kovat siemenet kannattaa murskata, sillä kokonaisina nautittuna öljy ei niistä vapaudu.