Äitini oli kotiapuna uuden perheenjäsenen saavuttua, ja vauvavuoteelta antamani ohjeet keiton valmistuksesta olivat suunnitelmiini nähden vaillinaiset. Yleensä paahdan mausteet ja kuullotan sipulit kattilassa, ja vasta sen jälkeen lisään keiton kasvikset ja veden. Nyt äitini latasi sipulia myöten kasvikset suoraan veteen kiehumaan. Ehdin jo motkottaa mauttomuudesta, koska kasvikset eivät kiehuessaan imeneet itseensä muuta kuin vettä. Paahdoin mausteet jälkikäteen pannulla ja lisäsin ruokaan. Valkosipulin ja mausteiden paahteinen maku nousi esiin aivan uudella tavalla! Vahingoista selvästikin uudet ideat ja keksinnöt syntyvät.

20160919_172329.jpg

3 perunaa

pieni pala lanttua

1 pienehkö myskikurpitsa

1-2 sipulia

1/2 purjo

kasvisliemijauhetta tai kuutio

 mausteseos:

1 tl paprikajauhetta

1 tl kurkumajauhetta

oliiviöljyä

3 valkosipulia

1 rkl raastettua inkivääriä

suolaa

soijakastiketta

ruokakermaa

 

Keitä kuoritut ja paloitellut sipulit, kurpitsa, perunat ja lanttu kasvikset peittävässä määrässä kasvisliemivettä kypsiksi. Soseuta. Paahda jauhemausteita kuivalla pannulla hetki, lisää reilusti öljyä. Lisää karkeasti hienonnettu valkosipuli ja inkivääriraaste, kuullota hetki. Lisää mausteöljy keittoon, lisää maun mukaan kermaa, suolaa ja soijakastiketta. Tarjoile korianterilla, persiljalla tai muulla tuoreyrtillä koristeltuna.