Vauvanruokatehtailu vie joitain tunteja, mutta sen jälkeen on taas pitkän aikaa pakastimesta otettavissa erilaisia annoskokonaisuuksia ruoka-ajan koittaessa. Muun perheen ateriasta poimitun valikoiman lisukkeeksi voi ottaa lihalisän tai esim. pastalle kastilleen, tai sitten kokonaisen aterian tarpeet. Ihmettelin kerran sormiruokailijoista kuulemaani juttua, että muuta kuin sormin syötävää ei anneta. Vauva syö vain sitä mitä itse osaa laittaa suuhunsa. Hmm, vauva ei osaa käyttää lusikkaa, muuten hän varmasti kyllä keittoa söisi, kuten me aikuisetkin syömme ruokaa, joka ei kestä haarukassa tai sormissa... Vauvahan voi välillä syödä soseita ja toisinaan sormilla. Tai vaikka molempia yhtäaikaa. Tärkeintä mielestäni on, oli kumpi tahansa tapa ruokailla, että vauva saa syödä yhdessä muun perheen kanssa.

20170622_130640.jpgTässä valmistui ratatouille ja toinen vähän samanaineksinen kasvissose uunissa. Kypsänä soseutin ja laitoin annoksina pakastimeen. Yhdet annokset säilyvät jääkaapissa odottamassa ruoka-aikaa.

sipulia

tuoretta valkosipulia

kesäkurpitsaa

munakoisoa

paprikaa

tuoretomaattia

paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa tetrasta

 

20170810_174703.jpgTässä sormiruoka-ateriassa on muun väen ruokailusta poimittu pastaa sekä salaatista aineksia sekä siivutettu avocadoa vartavasten vauvaa varten. Kun suussa on jo hampaita, menevät tuoreet herneetkin muussiksi. Vauvoilla on voimakas kakomisrefleksi, joten joskus näkee kakistelua varsinkin kovien palojen kanssa. Refleksi suojaa keuhkoja sinne kuulumattomilta aineilta.

20170817_161301.jpgTässä sormiateriassa on aterialta jäänyttä pastaa ja parsakaalia sekä pakastimesta otettua kalaa sulatettuna. Parsakaalit hävisivät ensimmäisinä! Tähän voisi viskata vielä vaikka raejuustoa pöytään.