Koska lounasajan kynnyksellä tulikin mieleen lähteä ex tempore -pyöräilylle, oli kyläkauppareissuksi venyneeltä retkeltä palatessa kiljuva nälkä. Kuskus on nopeasti valmistuva lisäke, jonka valmistus onnistuu tarjoilukulhossa, johon kaadetaan saman verran kuumaa vettä kuin ryynejä on. Itse valmistan näin, ja kun vesi on imeytynyt, raavin voin kanssa koostumuksen irralliseksi. Tällä kertaa apukokki oli jo ehtinyt sekoitella kuskusia valmistusvaiheessa, joten lisäsin voin ja vähän vettä ja pyöräytin seosta hetken mikrossa, sillä ryynit olivat vielä vähän kovia.

Nopeasti valmistuvaa ruokaa ovat myös vokkivihannekset. Kiireisen kokin sipuli on purjo, josta voi käyttää vokkiin myös vihreät osat.

IMGP7142.jpg

Pikavokki-kuskussalaatti

oliiviöljyä paistamiseen

purjon vihreä osa

kourallinen erivärisiä paprikoita

½ salaattisikuri

kourallinen parsakaalin nuppuja

vuohenjuustoa, fetaa tai mozzarellaa

valkosipulijauhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl paprikajauhetta

suolaa

tuoretta timjamia

2 dl kuskusia

kasvisliemijauhetta

2 rkl voita

hyvää öljyä

 

Pilko vihannekset. Laita vesi kiehumaan ja paistinpannu kuumaksi. Mittaa kuskus ja kasvisliemijauhe kuumankestävään astiaan, esim. tarjoilukulhoon ja lisää 2 dl kiehuvaa vettä. Vokkaa kasvikset kaikki yhdelläkertaa nopeasti ja mausta. Kun vesi on imeytynyt, lisää voi ja raavi kuskusin sekaan. Lisää vokkivihannekset ja murennettu juusto ja sekoittele. Lisää kylmäpuristettua öljyä, esimerkiksi rypsi- tai avokadoöljyä kostuttamaan ruokaa.