20170317_115330.jpg

 

Samalla kertaa voi tehdä ruuan sekä vauvalle että muulle perheelle. Homma toimii samaan tyyliin kuin kasvis- ja liharuoan valmistus samalla kertaa. Näiden vihreiden juomien kohdalla toimin seuraavasti: Laitoin vauvalle sopivat ainekset blenderiin ensin, kaadoin sopivan kokoisen annoksen pois ja jatkoin isommalle väelle tulevilla aineksilla pohjaa pitemmäksi. Sama kasvis-lihatapauksessa: Hyvä keittopohja tehdään juureksista kasvisliemeen, valmis keitto jaetaan kahtia ja toiseen lisätään pavut, kasvisnakot tai muu haluttu kasvislisä, toiseen siskonmakkarat tahi muut eläimelliset lisät. Useamman ruokavalion kokkauksen ei tarvitse olla yhtään vaikeampaa kuin yhdenkään, ja vauvatkin saavat kotona kotiruokaa. Helppoa, vai mitä?

 

Vauvamme on saanut jo kolmea ensimmäistä, joten hän saa pelkästään tuttuja luomuaineita tällä kertaa.

 

Vihreät lounasherkut

 

2 ylikypsää banaania

1/2-1 avocado

Tuorepuristettu omenamehu

        Sekoita blenderillä soseeksi käyttäen mahdollisimman pientä määrää mehua, myös vesi käy. Kaada vauvan annos tässä vaiheessa pois blenderistä.

4 lehteä lehtikaalia ruodittomana ja huuhdeltuna

reilu kourallinen alfalfan ituja

Lisää mehua

Jatka omenamehulla juoma kaalien ja itujen kanssa halutunlaiseksi juomaksi tai paksummaksi tavaraksi. Mikäköhän se sitten on, jos ei ole pelkkä fruitie eli hedelmäblendaus, eikä smoothie, jossa on sekoiteaineena jugurtti..?